Presentasjon

Vintertreff var i årene 1996-2019 et årlig korpsseminar i januar måned for voksne musikanter fra hele landet. Det gikk også under betegnelsen "voksenkorps på tvers av fylkesgrenser". Bakgrunnen for vintertreffet var et ønske fra tidligere deltakere på NMF's sommerskole for voksne (på Kvitsund gymnas i Kviteseid i Telemark i årene 1994-2002) om å treffes og spille sammen mer enn en gang i året. Vintertreffet ble arrangert privat, og hadde både en fin musikalsk og sosial profil. Mange av deltakerne hadde sin bakgrunn fra sommerskolen, men det var ikke noe krav. Kunne man spille et korpsinstrument, lese noter og hadde et godt humør, så var man hjertelig velkommen.

Musikalsk sett så bestod vintertreffet av 2 timer med øvelse på fredagen, 5 timer med øvelse på lørdagen og 4 timer med øvelse og oppsummering/konsert på søndagen. Korpsets faste dirigent var Øyvind Strand, som også var dirigent på utallige sommerskoler. Han har også dirigert flere andre korps i Telemark, samt komponert/arrangert en rekke korpslitteratur. Type musikk og vanskelighetsgrad varierte fra år til år, men intensjonen var uansett at man i løpet av denne helgen skulle få spilt en del musikk som man ikke hadde vært borte i før (prima vista).

Vintertreffet hadde også en sterk sosial profil. På fredagskvelden pleide det gjerne å være diverse vorspiel aktiviteter på rommene, og her var alle velkomne hos alle, før man så samlet seg for felles sosialt samvær, quiz, konkurranser og dans. Før middagen på lørdagen pleide det gjerne også å være ulike vorspiel, og her gjaldt samme "regler", alle var velkomne hos alle. Denne middagen var en høytidelig happening med taler, sanger og utdeling av diplomer, og her stilte man i pent antrekk (dress og kjole). Når middagen var over fortsatte man med sosialt samvær, underholdning og dans.

Det pleide å være mellom 40 og 60 deltakere på vintertreffet hvert år, men etter flere år med (pandemi og) for liten oppslutning ble arrangementet lagt ned i 2023. Siste gang vintertreffet ble arrangert var i 2019