Presentasjon

Vintertreff er et årlig korpsseminar i januar måned for voksne musikanter fra hele landet. Det går også under betegnelsen "voksenkorps på tvers av fylkesgrenser". Bakgrunnen for vintertreffet er et ønske fra tidligere deltakere på NMF's sommerskole for voksne (Telemark) om å treffes og spille sammen mer enn en gang i året. Sommerskolen på Kvitsund er nå dessverre historie for vår del, men vintertreffet lever fortsatt i beste velgående. Vintertreffet er privat arrangert og har både en musikalsk og en sosial profil. Mange av deltakerne har sin bakgrunn fra sommerskolen og tidligere vintertreff, men det er slettes ikke noe krav. Kan du spille et korpsinstrument, lese noter og har et godt humør, er du hjertelig velkommen.

Musikalsk sett så består vintertreffet av 2 timer med øvelse på fredagen, 5 timer med øvelse på lørdagen og 4 timer med øvelse og oppsummering på søndagen. Vi spiller i felles korps og har pauser og måltider med jevne mellomrom. Vår faste dirigent heter Øyvind Strand. Øyvind Strand er leder av Skien Musikkråd, styremedlem i NMF Sør, har vært dirigent på utallige sommerskoler og dirigerer til daglig Musikkforeningen Suoni og Gimsøy Skolemusikk. Han er i tillegg mye brukt som gjestedirigent, og har også komponert/arrangert en rekke korpslitteratur. Det er ingen tvil om at Øyvind er dyktig, men ikke la deg skremme av det. Øyvind er en grei fyr som behandler deg utifra det nivået du befinner deg på. Når det gjelder type musikk og vanskelighetsgrad, så varierer dette. Intensjonen er uansett at man i løpet av helgen skal få spilt en del musikk som man ikke har vært borte i før (prima vista).

Vintertreffet har også en sterk sosial profil. På fredagskvelden pleier det å være diverse vorspiel aktiviteter på rommene, og her er alle velkomne hos alle (ingen stengte dører). Deretter samles vi for felles sosialt samvær og dans. Før middagen på lørdagen pleier det gjerne også å være ulike vorspiel, og her gjelder samme "regler", alle er velkomne hos alle. Selve middagen er en sosial happening i seg selv, og her stiller vi i pent antrekk (dress og kjole). Når vi er ferdige med å spise, fortsetter vi med sosialt samvær og dans.

Det pleier å være mellom 40 og 60 deltakere på vintertreffet hvert år